Turkiet har återigen börjat bombardera kurdiska mål utanför landets gränser

Den första attacken ägde rum kl 20:00 lokal tid på torsdagskvällen och exakt en dag efter toppmötet i Istanbul, där ledare från  Tyskland, Frankrike, Turkiet och Ryssland hade diskuterat ”fredsprocessen i Syrien.” I ett gemensam uttalande meddelade den turkiska presidenten Erdogan att han avser att utöva ett annat aggressionskrig mot ”norra Syrien.” ”Vi kommer att förstöra terroriststrukturerna öster om Eufrat. Vi har genomfört våra förberedelser, våra planer och program. Snart börjar vi med en större och effektivare operation.” Denna militärattack sammanträffade med Internationella Kobani-dagen. Carxli och Kor samhällena blev föremål för aggressionen och i attackerna dog en 12 årig flicka. 

Syriens demokratiska styrkor (QSD) har nu avbrutit offensiven mot IS-fästen på den irakiska-syriska gränsen på grund av de turkiska attackerna. QSD  kräver ett tydligt uttalande från den  internationella koalitionen som leds av USA.

Kurdaktuellt.se