Amed: Igår beslutade prokurdiska BDP, Fred och Demokrati Partiet, att dess samtliga ledamöter skall övergå till nybildade HDP.

BDP:s ledamöter slussas alltså över till HDP. Anledningen uppges vara att skapa ett parti och plattform som tilltalar flera block än enbart den kurdiska och på det viset plocka fler röster över hela Turkiet till förmån för kurdiska rättigheter och friheter. På sikt förväntas HDP, Folkens Demokratiska Parti, bli näst största parti i Turkiet och därmed bli den största oppositionspartiet. 

Det här är PKK ledaren, Abdullah Öcalans, vision och det här har planerats under en längre tid.  Abdullah Öcalan menar att det inte är möjligt att uppnå våra mål endast via BDP och att vi behöver vidga oss för att nå massorna istället för att begränsa oss. 

Detta innebär att BDP är upplöst i praktiken.

Kurdaktuellt.se