Vid förra veckans Roj-TV förhandling sade tidigare VD:n Henry Caprani Winkel, att polis, åklagare och domstolen har en ”dold agenda” i fallet.

På onsdagen var det Roj-TV:s tidigare VD tur att höras i skräckmålet mot Roj- TV. Polis assistenten James Buch-Jepsen frågade tidigare ordföranden i styrelsen en rad frågor om gamla mail-växlingar mellan Henry Winkel och andra nuvarande och tidigare anställda på Roj-TV.

Jakob Buch-Jepsen slutade ifrågasätta genom att ställa 72-årige Henry Winkel, varför han valde att vara tyst under den långa utredningen. Han svarade då: ”Därför att jag inte litar på polisen, åklagaren och domstolen i fallet (…) de har en dold agenda (…) frågan är, tror jag politiskt tog (…) Anders Fogh Rasmussen har också fått sitt jobb i Nato”, sade Henrik Caprani Winkel.

Den förre ordföranden för Roj-TV hävdade också att Roj-TV och PKK hade ingenting att göra med varandra.

Idag, måndag 10 oktober är det Roj-TV försvararen Björn Elmquists tur att förhöra Henrik Winkel. Och det kommer att demonstreras framför tingsrätten till stöd för Roj-TV från morgonen till kvällen, där danska politiker kommer att hålla tal samt kurdiska och internationella musiker kommer att uppträda.

Kurdaktuellt.se