Någon som upptäcker en kvinna i den här bilden? I det turkiska parlamentet i Ankara, är endast 14 procent kvinnliga parlamentsledamöter

Turkiska parlamentet: Istället för kjolar har kvinnliga parlamentariker i det turkiska parlamentet måste snart bära byxor. Kjolar ska ha lett till erotisk stimuli. Det turkiska parlamentet har infört en intern regel för klädsel, att kvinnliga parlamentsledamöter inte tilläts att bära något byxor. Nu överlämnad till konstitutionsutskottet, och snart skulle det vara förbjudet för kvinnliga parlamentariker att bära byxor i parlamentet.

Ett land fångad mellan religion, militären och demokratin: Det bästa man kan säga om den tidigare regeln var väl påminnelsen om att klädseln kunde användas som bevis för existensen av kvinnliga parlamentsledamöter. Kvinnor återfinns i dag i Turkiets bordeller runtom i landet snarare än i det statliga parlamentet, andelen kvinnor är skamliga 14 procent men minst dubbelt så hög som under föregående mandatperiod.

Omvårdande roller för kvinnor: I finanspolitiken är kvinnor utsatta, de går från dörr till dörr för sin kampanj. Men när det kommer till män är läget helt annat, de bemöts med värdighet, varför det innebär fler hinder för kvinnor att jobba upp sig. Så mycket så att en kvinnoorganisation för flera år sedan lanserade en kampanj med parollen: ”Måste vi ha mustascher?” (för att komma till parlamentet).

Med mustascher, men då skulle de bära kjol menade de! Klänningen var oftast en skandal, som när det ben-och arm amputerade kvinnliga parlamentarikern Savak Pavey flyttades till parlamentet. Det kan vara ständigt upprörande att se henne i protetiskt ben inför folkets representanter, eftersom det förnedrar mest, förutom att det är estetiskt! Stenen var i rullning-och det regerande AKP partiet lämnade in en ansökan för att ändra de gamla, sexistiska reglerna!

Uncovered kvinnors ben en nagel i ögat: Det islamisk-orienterade partiet som passar väl in i bilden, deras motståndare är denna nakna kvinna med oövertäckt protesben är redan en nagel i ögat. Förändringen var sen, sade sedan AKP riksdagsledamöterna Ayse Türkmenoğlu. Staten hade ingen att föreskriva hur man bör klä sig. (Det var nog lite Sideswipe på det nuvarande förbudet mot huvudduk i statliga institutioner).

Enligt rapporter i medierna ledde kjolar till erotisk stimuli i parlamentet: Det ska vara manliga riksdagsledamöter som kastat sig på trappan för att ta en titt under kjolarna, som sagt åtminstone – enligt tidningen uppgifter – på några kvinnliga representanter, det uppger det tyska rikstidningen Die Welt och återges i turkiska DHA.

Kurdaktuellt.se