Kurdiska Kvinnoföreningen Amara anordnar

Tre kurdiska kvinnliga fredssträvare som dessutom jobbade aktivt för kvinnorättigheter i Europa lönnmördades kallblodigt mitt i Frankrikes huvudstad Paris. Det har nu gått sex månader sen dådet skedde men förövaren/arna har ännu inte dömts och hela utredningen är belagt med sekretess.

Den franska polisen är ovanligt förtegen om vad utredningen har gett för resultat. Trots att en person greps med kopplingar till turkiska underrättelsetjänsten (MIT) och trots att området var övervakad med videokameror och trots mängder med andra bevis är trippelmordet fortfarande ouppklarad.

Detta är helt oacceptabelt, det är en skymf mot de tre kvinnor som hade gett sina liv för frihet och det är också en kränkning mot det kurdiska folket. Denna massaker är dessutom ett hårt slag mot oss kurdiska kvinnor som jobbar för jämställdhet och fred för alla kvinnor i runt om i världen. Kurdiska folket kräver rättvisa, kurdiska folket kräver att den franska polisen och staten lyfter på denna lock av hemlighetsmakeri och offentliggör utredningen. Frankrike ska inte skydda varken mördare eller dess uppdragsgivare, Frankrikes rättsväsende bör arbeta utan politisk inblandning och Frankrike bör ställa de skyldiga till svars som sig bör.

Mot den bakgrunden anordnar Kurdiska Kvinnoföreningen Amara en manifestation utanför Frankrikes ambassad imorgon kl 15.00–17.00 för att uppmärksamma Frankrikes bisarra hållning till trippelmordet.

Kurdiska Kvinnoföreningen Amara
Fridhemsgatan 44
Stockholm