Ankara: Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan har skjutits på väg in till parlamentsbyggnaden i Ankara, det uppger turkiska Hurriyet.com.

Enligt de senaste uppgifterna har Turkiets PM Erdogan skjutits i huvudet med vad som tros vara ett prickskyttegevär då han var på väg in i det turkiska parlamentet i Turkiets huvudstad Ankara. Turkisk polis har nu spärrat av ett stort område kring parlamentet och nationella insatsstyrkan har kallats in. Polisbilar och ambulanser med sirener på kör i skyttetrafik, en militärhelikopter hovrar ovanför parlamentsbyggnaden och det råder en kaotisk stämning. Människor springer från platsen men hindras av avspärrningarna. Militären har höjt beredskapen och generalen för marktrupperna har gett order om stand by, vilket innebär stridsberedskap inför främmande hot.

Det uppges att polisen jagar en svart bil med fyra personer i för tillfället. Enligt vittnesuppgifter var Erdogan på väg in i parlamentsbyggnaden när det hördes tre snabba skottknall, sedan blev det tyst.

Erdogan som hade vunnit en stor seger i söndagens kommunval hade för avsikt att hålla ett segertal inför parlamentsledamöter.
Ingen har tagit på sig ansvaret för dådet än men medierna skyller på Israel vars relation till Turkiet har varit allt annat än vänskapligt sedan Mavi Marmara händelserna.

Vi kommer att kontinuerlig uppdatera om händelsen varje hel-och halvtimma.

Kurdaktuellt.se