En demonstration för att fördöma Turkiets masslakt av kurdiska ungdomar genomfördes idag från kl 14:00 på Sergels Torg i Stockholm.

Även om uppslutningen inte uppfyllde arrangörernas förväntningar var Vänster Partiets ordförande, Lars Ohlys, deltagande ett stort lyft för manifestationen. Ohly poängterade vikten av att bryta tystnaden och på så sätt sätta press på Turkiet för att få till ett slut på de återkommande massakrerna på kurder.

Social demokraternas 1:e ombudsman i Dalarna, Evin Cetin, fanns också på plats. Hon menade att regerande partiet i Turkiet, AKP med Erdogan i spetsen gör allt i sin makt för att tillintetgöra kurder i Kurdistan. De borde istället försöka finna en fredlig lösning som gagnar bägge parter…

Enligt senaste uppgifterna korrigeras dödstalet efter de förödande bombningarna mot civila kurder i Roboski i Sirnex till 35.

Kurdaktuellt.se