Om det fanns något tvivel om politisk karaktär – och därmed den totala tomheten i anklagelsen -i den så kallade KCK rättegången, säger allt nu när den skös upp till den 6 december!

Domstolen beslutade att avbryta förhandlingarna för otroliga 103 dagar framåt. Alla de 152 kurdiska politiker och aktivister har under rättegången fördömt de långa och orättvisa åtgärderna och de falska anklagelserna mot dem.

Muharrem Erbey i sitt författarskap, advokat samt som ordförande för människorättsorganisationen i Amed (Diyarbakir), understryker att när han fick svara för den allmänna åklagaren och domaren som ansvarar för hans fall, erkände han till alla de aktiviteter (med undantag av att vara en KCK medlem) som av åklagaren anses vara ”propaganda för PKK” (dessa inkluderar tal om mänskliga rättigheter vid FN och flera europeiska parlament och platser). Inte bara det, sade Erbey att han står bakom dem och har inget att ångra, och förklarade att han kommer att göra dem alla igen när han kommer ut från fängelset. Eftersom detta är den nedersta raden: De kurdiska politiker och aktivister sätts i fängelse bara för att de gör sitt jobb. Borgmästare för att vara borgmästare letar efter medborgare, människorättsaktivister för att avslöja brott mot mänskliga rättigheter.

Att skjuta upp rättegången till den 6 december är ännu ett slag mot den något bräckliga hopp om freden som fortfarande finns kvar i Turkiet.

Kurdaktuellt.se