En man avlossade automateld rakt mot en folkmassa i staden Liège i Belgien. Samtidigt kommer rapporter om att en ensam gärningsman skjutit ihjäl två personer i Italien.

Belgien/Liege. Fyra personer uppges ha dött och 75 personer skadats efter att en ensam gärningsman börjat skjuta automateld mot en folkmassa mitt under julhandeln. Dödssiffran kan komma att stiga.

Två pojkar i tonåren, en 75-årig kvinna och gärningsmannen Nordine Amrani ska ha dött, skriver The Guardian.

Amani kastade tre handgranater och hade vapen med sig, som han enligt uppgifter tagit med sig från hemmet i Liege.

Enligt belgiska mynigheter handlar det inte om något terrordåd, och det är bekräftat att Amrani ensam stod bakom attacken.

Dödskjutningar i Italien: Den brutala attacken i Liége var inte den enda som inträffade på tisdagen. Även Italien drabbades av dödsskjutningar utförda av en ensam gärningsman. Gatuförsäljare i Florens sköts ihjäl av en man vid namn Gianluca Casseri, 50 år gammal, som enligt italiensk polis är känd för att sympatisera med extremhögern.

Casseri började skjuta mot en grupp senegalesiska gatuförsäljare på en marknad på Piazza Dalmazia i utkanten av Toscana. Två människor ska ha dött och en tredje blivit allvarligt skadad, rapporterar The Telegraph.

Gärningsmannen flydde därefter och dök senare upp på San Lorenzo-marknaden i centrala Florens, där han började skjuta med en pistol och skadade två senegalesiska gatuförsäljare. Efter det sköt han sig själv i bröstet.

Kurdaktuellt.se