En person som uppgavs vara medlem av HPG kapade en färja igår kl 18:30 lokal tid i Izmit i Turkiet.

Konstantinopel: Klockan var 18:30 lokal tid när nyheten om att en färja tillsammans med dess besättning och 18 passagerare kapades av en HPG:are spred sig som en löpeld genom medievärlden. Kidnappningen som pågick i 11 timmar var inte våldsamt. och klockan 05:35 utsattes färjan ”Kartepe” för en operation av turkiska SAT kommandosoldater. En granat explosion hördes precis innan påstigningen sedan uppgavs att en person dödats, inga skadade har rapporterats. Kommunfullmäktige Mutlu uppger att ”det har inte förekommit någon skottväxling” vilket tyder på avrättning. Mutlu; ”han bar på mekanism!” Men någon bomb har inte setts till.

Under tiden censurerades all rapportering i turkisk media vilket misstänkliggör nyhetens riktighet. Vem personen var och vad hans syfte med kapningen var är än så länge oklart.

Kurdaktuellt.se