Mugla: Det pågår etnisk rensning i Fethiye i turkiska Mugla provinsen i dagarna. 

Det är lokalval i Turkiet den 30 mars och pro-kurdiska HDP, Folkens Demokratiska Parti, förbereder sig inför valet där. Men inför öppnandet av dess kontor i Fethiye i Mugla Provinsen i västligaste Turkiet, går turkar bärsärkagång och plundrar HDP:s kontor. De har slagit sönder fönstrarna till kontoret slängt ut kontorsmaterial och hotat aktivister med döden ifall de inte lämnar Fethiye inom en halvtimma. De har också tagit ner HDP:s partiflagga inför turkisk polis goda minne (se bild) och hängt upp den turkiska flaggan på partiets kontorsfasad. 

Därefter har klungan på ca 1500-2000 personer spankulerat runt och hotat kurdiska köpmän med döden och plundrat deras affärer. Stämningen är ytterst laddad och farligt och människor med kurdisk ursprung vågar inte ta sig ut på gatorna just nu.

Lägg märke till att det som sker just nu utförs helt och hållet av vanliga turkar/medborgare. Även om de får stöd av polisen så är det inte militären eller polisen som ligger bakom det. Fascismen är inrott enda in i benmärgen hos det turkiska folket och exemplen är oräkneliga.

 

Kurdaktuellt.se