Finek Mohammad Abdul Kareem smiles and waves after being crowned Miss Kurdistan Region 2013 in the city of Arbil

Hawler: I år hölls den andra upplagan av Miss Kurdistan och den här gången blev den 25 – åriga Fenik Mohammad Abdul Karim vinnaren i skönhetstävlingen som hölls i södra Kurdistans huvudstad Hawler.

För andra året i rad valde södra Kurdistan sin Miss Kurdistan och vinnaren blev en kurdiska hemmahörande i Schweiz. Juryns röster gick till den ”unga damen” Fenik Mohammed Abdul Karim som skönhetsdrottning i Kurdistan för innevarande år 2013, det efter en hård konkurrens bland 12 tävlande om titeln.

Tävlingen ägde rum i fredags ​​kväll, i Hawler, huvudstad i södra Kurdistan. I tävlingen lämnades plats åt flera sångare som fick sjunga på kurdiska och andra språk. I juryn ingick också både tidigare skönhetsdrottningen i Grekland, Natalia, den kurdiska akademin Mokeriana och plastikkirurg, Sherwan Khilani , liksom fröken Kurdistan 2012, Sheney Aziz samt miss Albanien och fotograf, Chrisator .

De tävlande visade upp sig i jeans, i traditionella kurdiska kläder och slutligen i aftonklänningar.

Doktorn, Sherwan Khilani saidin sade att ” juryn utgick inte bara från vanliga normer d.v.s. förlita sig enbart på utseende utan också på vilken typ av gångart tävlande har, lämpligheten av kläder, tävlandes sätt att tala och föra sig samt utbildning liksom många andra aspekter.”

” I år har vi vissa krav för de tjejer som är intresserade av att delta. En del av årets behov skiljer sig från förra året: I år är kraven närmare internationella standarder, ” sade chefen för Miss Kurdistan organisationskommittén, Sirwan Tufiq .

Fenik kan tala kurdiska , franska, spanska och engelska, hon älskar fotografering, sport och resor .

Kurdaktuellt.se