Strict Standards: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i aec_contributor_list har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3916 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i aec_upcoming_events har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3916 Notice: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/slidesjs/jsslider.php on line 14 Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'exclude_category' not found or invalid function name in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Explosioner skakar Hawler -  Kurdaktuellt
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se

Explosioner skakar Hawler

h

Hawler: Fem Explosioner skakade den regionala kurdiska huvudstaden Hawler (Erbil) i södra Kurdistan (norra Irak).

Totalt fem explosioner riktades mot general byggnadens säkerhetsavdelning och kraftig rök sågs stiga över staden. Dödssiffran rapporteras vara från två till sex personer och det finns rapporter om minst 36 skadade.

Men guvernören i Hawler, Nawzad Hadi, uppger att fyra personer ur säkerhetsstyrkorna också har dödats i de tragiska attackerna. Rudaw har upptäckt att angriparna hade detonerat en bomb och sedan gått iväg förklädda till medicinsk personal, det tyder på att attackerna var väl samordnade av förövarna.

Det är oklart om en ambulans används som en bilbomb, eller om den exploderade till följd av de andra bilbomberna i området. När Rudaw närmade sig platsen inträffade ännu en ny explosion och chockvågen kastade omkull det mesta ute på gatan. Män, kvinnor och barn kunde ses springa för sina liv när explosionen inträffade.

Så snart explosionen skedde, kunde pistolskott höras och bilar backade i ett försök att undkomma den kaotiska situationen. Säkerhetsstyrkor kunde också desarmera en annan bilbomb innan den hann detonera.

Sporadisk skottlossning kunde också höras längs gatorna i närheten av den 60 meter långa gatan där kurdiska säkerhetsstyrkor drabbade samman med okända beväpnade män.

Säkerhetsstyrkor har utfärdat en varning till alla medborgare i Hawler att inte komma nära explosionsområdet och även alla transporter till och från Hawler, den kurdiska huvudstaden, har stoppats.

De skadade har förts till West Hospital.

Säkerhetsstyrkorna försöker nu stabilisera och få kontroll över området. Det är okänt vem eller vilka som ligger bakom attentaten men det har chockat hela det kurdiska samhället, en region som har varit relativt lugnt under åren efter 2003 då USA invaderade Irak .

Kurdaktuellt.se

2013-09-29 15:31

Notice: Undefined variable: attachments in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/sociable/includes/sociable_output.php on line 142
Skriven av: Cudi