Strict Standards: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i aec_contributor_list har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3916 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i aec_upcoming_events har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3916 Notice: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/slidesjs/jsslider.php on line 14 Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'exclude_category' not found or invalid function name in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 Kurder enas Al-Assad pressas -  Kurdaktuellt
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se

Kurder enas Al-Assad pressas

Arabförbundet som utökat trycket ytterligare på Syriens diktator Bashar Al-Assad tog ett längre steg och uppmanar nu Syrien ”om inte en observations delegation släpps in i landet inom 24 timmar skall sanktioner inledas!”

Damaskus: Det kurdiska partiet PYD (Kurdiska Union Partiet) och Kurdiska Nationalförsamlingen, gjorde ett gemensamt uttalande om att man ska agera gemensamt under Arabförbundets sammanträde.

Assad som fortsätter använda våld mot oppositionella är i Arabförbundets järngrepp just nu. De kräver av regeringen i Damaskus att stridsvagnarna ska dras tillbaka från gatorna, våldet mot demonstranterna ska upphöra och att en dialog ska inledas med oppositionen. I Förbundets krav ingår också en delegation på 500 observatörer som ska släppas in i Syrien.

Men Assad ledningen förhalar Arabförbundets uppmaningar varför de har fått ett sista ultimatum. Arabförbundets utrikesministrar som är samlade i Kairo varnade Assad sanktioner om inte denne tillåter observatörerna komma in i Syrien. Om ett positivt svar dröjer från Syriens ledning, förutom ekonomiska sanktioner, ska flygtrafiken dras in samt en rad åtgärder såsom frysning av tillgångar i landet väntas röstas om i morgon.

Viktigt beslut av kurdiska oppositionen: I en period av ökad trafik till Damaskus av Arabförbundet tog kurdiska oppositionella viktiga beslut i landet. För västra Kurdistan (östra Syrien) är PYD och Kurdiska Nationalförsamlingen överens om talet som skall hållas under toppmötet Egyptens huvudstad Kairo.


I mötet som hölls i Kairo mellan den Kurdiska Nationalförsamlingen och PYD beslöt man att framföra kurdiska folkets krav. Dessutom underströks vikten av både organisationernas förstärkning och man enades också om att beakta kurdernas intressen under sammanträdet.

Kurdaktuellt.se

2011-11-25 11:24

Notice: Undefined variable: attachments in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/sociable/includes/sociable_output.php on line 142
Skriven av: Ararat