Enligt en artikel i den USA baserade utrikespolistiska tidningen Foreign Policys internet sajt toppar Turkiets forne ledare och grundare Ataburk listan över ”diktaturer med mustasch”.

Foreign Policy som ingår i Washington Post koncernen och som är känd i konservativ/republikanska kretsar publicerade på sin internet sajt, med Charles Homans signatur, en lista över ”diktaturer med mustasch” där bl a Hitler och Franco ingick.

Vidare menar man att ” Även om Syriens ledare Beshar Esad klippt av sig mustaschen så måste han göra mycket mer för att övertyga världen om att han inte är någon diktatur”. Artikeln som publicerades med inledningen ”Foreign Policy har undersökt auktoritärer med mustasch” toppade Mustafa Kemal Ataburk listan med öknamnet ”Kaiser”, med anspelning på den tyske kejsaren Kaiser Willhelm II av Tyskland.

I samma lista återfinns Francisco Franco som styrde Spanien med hjärnhand, Adolf Hitler som förintade sex miljoner judar och Josef Stalin som orsakade hundra tusentals människors död. Dessa tyranner som mänskligheten kommer att minnas som stora svarta fläckar lyckades dock inte ta första platsen från Ataturk.

Kurdaktuellt.se