Det har kommit rapporter om massaker på upp till 450 kurder, mestadels barn och kvinnor, i västra Kurdistan (norra Syrien).

Det var Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov som ökade på trovärdigheten i uppgifterna från Västra Kurdistan om  folkmord på 450 kurder begångna av lösa arabiska jihadister genom att de facto fördöma folkmordet där. Även om de traditionella medierna är tysta så har stil-och rörliga bilder som visar skjutna och knivskurna barn och kvinnor har kablas ut runt om i världen via sociala medier så som Facebook och Twitter.

Reaktionen från södra Kurdistan lät inte vänta på sig. KRG:s ledare Masoud Barzani hotade med militär  intervention om riktigheten i uppgifterna bekräftades av en planerad kommission som är tänk att skickas till västra Kurdistan inom en snar framtid.

Just nu härjar lösa gäng med stöd av Turkiet och Saudiarabien tillsammans med s. k. Fria Syriska Armen (FSA) i de nordvästliga delarna av Syrien och sprider skräck. Varje kurdisk stad har därför bildat egna medborgargarde för att försvara sig själva och sina egendomar. Arabiska jihadister som de också kallas för har till uppgift att utrota kurder på uppmaning av muslimska imamer genom s.k. fatwor (religiösa uppmaningar).

Kurdaktuellt.se