BDP parlamentarikern Pervin Buldan som träffade den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalan på fängelseön Imrali tillsammans med BDP:s medordförande Selahattin Demirtas den 7:e juni uppgav idag att Öcalan ska göra ett uttalande om Gezi Park protesterna om två veckor.

Pervin Buldan uppgav att första steget i Öcalans tre trestegiga fredsplan går mot sitt slut. Det är därför turkiska regimens tur att ta stegen för att uppfylla sina åtaganden. Buldan uppgav vidare att Öcalan ska bedöma och analysera oroligheterna under tiden.

Buldan meddelade att mötet var givande och att det gick bra. Öcalan hälsar alla världens folk och speciellt hälsar han till det kurdiska folket och ungdomen.

”Öcalan mådde bra och vad vid god hälsa. Självklart har Öcalan vissa förväntningar och det vill jag understryka här. Han hade ritat ett tre trestegig fredsplan. I det som definieras som det första återfinns bildandet av kommissionerna och tillbakadragandet. I den andra fasen ingår ändringar av lagar och grundlagar för möjliggörandet av en demokratisk politik.  Den första fasen lider mot sitt slut nu. Vi kan däremot skönja här att det inte har tagits några konkreta steg vid övergången till den andra fasen av regimen. Både vi och herr Öcalans är av samma åsikt angående detta.”

Kurdaktuellt.se