Ännu ett autonomiskt region både fördömer mordet i Paris och kräver att Turkiet erkänner kurderna.

Det baskiska parlamentet uppmanade Europa i en motion att ingripa för att lösa kurdernas nationella spörsmål. Samtidigt röstade nio av 15 parlamentariker ja till att Turkiet måste tillgodose kurdernas kulturella och politiska rättigheter. Att Europa kommissionen också ska vara med för att Turkiet ska respektera alla mänskliga rättigheter och göra framsteg mot en fredlig lösning av konflikten.

Parlamentet fördömde trippelmordet i Paris också: ”Kurdiska folket har vår solidaritet och vi anser att den kurdiska nationens identitet bör erkännas. Vi är för att representanter för det kurdiska folket och för den turkiska regeringen har en dialog för att lösa konflikten. Det här är historiskt och vi hoppas att förhandlingarna går bra och öppnar en dörr för fred” sades det.

Kurdaktuellt.se