hpg

En holländsk turist i Turkiska Bodrum såg en tatueringsskylt när han var ute på staden och gick.  Han gick då in i butiken tillsammans med sina kamrater och bad tatueraren att tatuera in turkiska flaggan på hans vänstra arm. Tatueraren tatuerade då in den kurdiska försvarsmaktens (HPG) flagga istället.

När turisten upptäckte att det inte var den turkiska flaggan som syntes på hans arm gjorde han en polisanmälan. Tatueraren åtalades då med stöd av antiterrorlagarnas 7§ eftersom brottet ansågs vara terrorpropaganda.

Åklagarmyndigheten i Smyrna (Izmir) fotade tatueringen och protokollförde det som bevis. Fotot granskades sedan noga och man kom då framtill att flaggan är kurdiska försvarsmaktens symbol. Därmed fastställdes det att den åtalade gjort sig skyldig till terrorpropaganda. Han fick 1 års fängelse för uppsåtet, det uppger turkiska Radikal.

Kurdaktuellt.se