Test: Det är sällan vi blir så vansinnigt förälskade i telefoner som vi blev i Samsung Galaxy S II. Ska du köpa en ny telefon, köp den här. Det här är ren kärlek i telefonform.

Från att de flesta toppmodeller bland Androidtelefonerna har haft i stort sett likvärdig prestanda och utrustning börjar vi faktiskt se en ny uppsättning toppmodeller som verkligen tar nästa steg i telefonutvecklingen uppger teknik och pryl tidningen M3. Först ut var LG Optimus 2X med dubbelkärnig processor, HTC har meddelat att de släpper en Sensation med dubbla kärnor och nu har vi äntligen fått in uppföljaren till Samsungs kritikerrosade Galaxy S – Galaxy S II.

Världens tunnaste

Låt oss börja med det yttre. Världens tunnaste smarta mobil hävdar Samsung med sina 8,49 millimeter i tunnhet. Det är en smaksak vad man tycker om tunna mobiler, men tunn är den. Hela 0,21 millimeter tunnare än den förra rekordhållaren Xperia Arc. Det vill säga ungefär lika tunn. Vikten är på 116 gram vilket gör att den känns väldigt lätt i förhållande till sin storlek. Men den känns ändå välbyggd trots sin låga vikt och sitt plastiga yttre. Den känns dessutom inte i närheten av så plastig som exempelvis Nexus S från samma tillverkare känns. Skärmen är en 4,27 tum stor Super Amoled Plus och är riktigt bra. Ljusstyrkan är fantastisk, färgerna hur klara som helst och betraktningsvinkeln är i det stora oändlig. Det är helt enkelt en av de absolut bästa skärmarna på en smart mobil idag. Den har som alla sådana här skärmar problem i starkt solljus då du ofta behöver skugga den. Men den är trots det helt fantastisk.

SimonArons /M3

Kurdaktuellt.se