Söndag 21, 2018    Mostly Cloudy -11° Stockholm
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se
Lahmacun
Print
Deg
  1. 11 dl mjöl
  2. 4 dl vatten
  3. ¾ paket jäst (50 grammare)
  4. 2 tsk salt
  5. 1 msk socker
  6. 4 msk olja
  7. 1 dl ljummet vatten
Köttblandning
  1. 200 g kött
  2. 1,5 – 2 msk persilja
  3. ( ½ vitlöksklyfta, brukar själv skippa det)
  4. 1 liten lök
  5. ½ (grön)paprika
  6. 1,5 msk citronjuice
  7. 1 tomat
  8. 2 msk tomatpuré
  9. Salt
  10. Cayennepeppar
  11. Paprikapulver
Instructions
  1. Blanda jäst, socker, salt, olja & ljummet vatten tills jästen lösts upp. I med ca 9-10 dl mjöl i en bunke och lägg sedan till jästblandning och vatten. Knåda degen och lägg till de sista av mjölet allteftersom tills du får en motståndskraftig deg som inte klibbar alltför mycket. Är den klibbig efter de 11 dl, lägg till lite mer mjöl. Låt stå i rumstemperatur med en fuktig handduk i 30-40 min.
  2. Finhacka persilja, lök, tomat och eventuell vitlök. Skiva paprikan. I med tomatpuré och kryddor (alltså allt förutom köttet), smaka av så de passar dig, ifall behövs mer mindre salt osv. Sen i med köttet.
  3. Knåda ut degen med hjälp av lite mjöl på borde, lägg på plåten och lägg till köttblandningen. In i ugnen på 225 grader och vänta tills de fått en fin färg.
Adapted from Kurdiska Recept
Adapted from Kurdiska Recept
Kurdaktuellt http://kurdaktuellt.se/
2013-11-24 22:57