Söndag 21, 2018    Mostly Cloudy -11° Stockholm
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se
Ghorme Sabzi
Serves 4
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Ingredients
  1. ½ dl Gorme Sabzi grönsaksmix (finns att köpa på blatteaffärer, och fungerar även med konservburken som även den säljs på såna ställen)
  2. 1 dl hackad fryst spenat
  3. 4-5 dl vatten
  4. 1 msk tomatpuré
  5. 2 st torkad lime, och har du ej detta fungerar det att köra med citronjuice, om citronjuice så lägg i slutet.
  6. ½ burk kidneybönor
  7. 10 st lammkötts grytbitar
  8. ½ stor lök
  9. Salt och svartpeppar
Instructions
  1. Lägg grönsaksmixen i skål med vatten för att stenar och annat man nt vill få in i maten ska sköljas bort. Låt ligga tills det är dags att lägga in i grytan.
  2. Hacka och stek löken tills fått färg. In med grytbitarna och stek tills de nästan är ätbara (dvs skär av ngn bit och kolla ifall genomstekt).
  3. Häll i vattnet (ej det från grönsaksmixen som ska hällas ut), in med torkad lime, ta upp grönsaksmixen och lägg på köttet med vatten. På med spenat. Koka allt detta i ca 5 min på 4:an.
  4. I med tomatpuré i slutet tillsammans med kidneybönorna. Salta och peppra (lägg helst nt på andra kryddor då ja tkr de skär i smaken, men ifall ni lyckas säg till). Sänk värmen till 1-2an och låt smakerna utvecklas.
Notes
  1. Serveras förslagsvis med saffranris och sallad. Brukar gilla pressa extra citron över ghormen, men upp till er.
Adapted from Kurdiska Recept
Adapted from Kurdiska Recept
Kurdaktuellt http://kurdaktuellt.se/
2013-11-24 15:04