Strict Standards: Declaration of aec_contributor_list::form() should be compatible with WP_Widget::form($instance) in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/ajax-event-calendar/inc/widget-contributors.php on line 64 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i aec_contributor_list har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3916 Notice: Konstruktörsmetoden för WP_Widget i aec_upcoming_events har fasats ut sedan version 4.3.0! Använd
__construct()
istället. in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 3916 Notice: Use of undefined constant jQuery - assumed 'jQuery' in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/slidesjs/jsslider.php on line 14 Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'exclude_category' not found or invalid function name in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-hook.php on line 286 VSK besegrades i typisk försäsongsmatch -  Kurdaktuellt
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se

VSK besegrades i typisk försäsongsmatch

Totalt 15 bra minuter av 90, men ändå kunde Dalkurd lämna Västerås med en ny seger. Matchen mot Västerås SK slutade med 1-0-seger efter ett fint mål av 95-födde Celal Serhanoglu.

Mycket individuella misstag i första halvlek

Matchen började med ett par fina prestationer från vardera lag men ju längre halvleken led desto mer misstag fick publiken se. I somliga avseenden kändes det som en typisk försäsongsmatch där nonchalans präglade matchen. Var det inte grova individuella misstag från något av lagen så var det låg nivå i besluten ute på planen.

Dock fanns där ljusglimtar. Som Smajl Suljevics – för övrigt kapten för dagen – krossar till Michael Omoh. Dessa var Dalkurds farligaste vapen i den första halvleken och resulterade i ett par halvchanser.

Bäst var chansen när Omoh kom runt på sin högerkant och hade tre spelare fria i straffområdet men valde att avsluta.

VSK var inte ofarliga de heller och skapade möjligheter i farliga bollvinster som dock inte utnyttjades.

Halvtidsvilan kom således lägligt och befriande.

Rivstart efter halvtid räckte för seger

Till den andra halvleken gjorde Dalkurd två byten.

Ut gick Aziz Milli och Hassan Madi och in kom Chidi Omeje och Celal Serhanoglu – byten som visade sig bli matchavgörande.

Redan i den andra halvlekens andra minut kommer det mål som blev matchens enda. Inhoppande Celal Serhanoglu drev, fintade och gjorde VSK:s fallande backlinje passiv. Till den grad att han till slut blev fri och avslutade. Aly Keita i VSK:s mål var på bollen och en VSK-försvarare gjorde allt för att rädda bollen innan den passerade mållinjen, men förgäves.

Celal Serhanoglu ligger därmed bakom både Dalkurds mål i de senaste två matcherna och 18-åringens två halvlekar (en mot Degerfors, en mot Västerås SK) vittnar om att han har alla möjligheter att bli en genombrottsman i år.

Dalkurd fortsatte att spela bra i ungefär en kvart, men sedan var det roliga slut.

Mot slutet väntade man bara på en kvittering och om det inte vore för storspel i försvaret med Azizi och Pettersson (bild) i spetsen, så hade Dalkurd inte hållit nollan i dag.

När domaren blåste av matchen så visade det sig ändå att Celal Serhanoglus mål blev matchavgörande. Och skall vi ta med något positivt från denna match så är det att Dalkurd håller nollan och på tre matcher mot kvalificerat motstånd släppt in lika många mål.

Ett klart fall framåt från i fjol.

Matchfakta

Västerås SK-Dalkurd FF 0-1 (0-0)
0-1 (47) Celal Serhanoglu.
Matchens Dalkurd-lirare: Peshraw Azizi.

DILJEN OTLU
Foto: Erik Eklund

2013-02-23 21:15

Notice: Undefined variable: attachments in /customers/9/b/c/kurdaktuellt.se/httpd.www/wp-content/plugins/sociable/includes/sociable_output.php on line 142
Skriven av: Diljen