Söndag 21, 2018    Mostly Cloudy -11° Stockholm
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se

Dalkurd segrade i prestigederbyt!

Mållöst efter 45 minuter. Men när prestigederbyt på Domnarvsvallen var färdigspelat hade bollen hämtats ur nätmaskorna hela fem gånger och Dalkurd hade för första gången slagit Brage. Matchen slutade 3-2 efter att nyförvärvet Omar Jagne avgjort med en kylig lobb.

Trots den bitande kylan hade många Borlänge-bor trotsat vädrets makter för att se Borlänges två bästa fotbollslag göra upp i försäsongspremiären. Uppskattningsvis 650 personer såg den trevliga tillställningen på Domnarvsvallen.

Dalkurds spel – Brages målchanser

Trots att motståndarna ställde upp med spelare som Demba Nyrén, Sandberg, Cato och Ljunggren Eriksson så visade Dalkurd ingen pardon. Dalkurd tog tag i taktpinnen per omgående och spelmässigt handlade det mestadels om Dalkurd.

Ändå skapades de bästa chanserna av Brage. Vid minsta lilla slarv så högg Brage och skapade farliga lägen. Kapcevic hade ett friläge som han missade.

Men närmast var det när klockan närmade sig 45 minuter. Demba Nyrén visade prov på sina boxkvalitéer och skapade sig ett bra läge i straffområdet. Skottet var så hårt ett skott kan bli – och räddningen var så ren en räddning kan bli. Frank Pettersson motade ett skott som alla redan hade räknat in och Demba var så chockad när han fick tillbaka bollen att returen resulterade i en duktig felträff.

Sevärt när Dalkurd drog det längsta strået

Bara minuter in i andra halvlek så fick Dalkurd ett bra frisparksläge. Dalkurd spelade kort, Awad lyfte in och Azizi dunkade in inlägget på volley – så väl att bollen stannade i burgaveln.

Strax därefter fick Awad ett gylleneläge att göra 2-0 till Dalkurd, men Meredith räddade friläget.

I stället kvitterade Dragan Kapcevic med en vacker prestation och firade sitt 1-1-mål vilt. Saknad målglädje?

Dalkurd tog ledningen ånyo med matchens mål, signerat Ahmed Awad. En kort hörna där Awad fintar bort en Brage-spelare fullständigt och sedan dunkar bollen i krysset. Matchens prestation!

Men när det kändes som att Dalkurd var på väg att koppla ett grepp om matchen så fiskade Demba Nyrén upp ett misstag i Dalkurds försvar och rullade in 2-2.

Sista ordet fick dock Njogu Demba Nyréns systerson – Omar Jagne. Efter att ha blivit frispelad av 94-födde Suljevic lobbade han in 3-2, vilket blev det matchavgörande målet för Dalkurd.

Därmed inleder Dalkurd försäsongen på bästa tänkbara sätt och krisstämpeln lär i varje fall ha lagt sig.

Matchfakta

IK Brage-Dalkurd FF 2-3 (0-0)
0–1 (52) Peshraw Azizi, 1–1 (57) Dragan Kapcevic, 1–2 (64) Ahmed Awad, 2–2 (71) Njogu Demba Nyrén, 2–3 (72) Omar Jagne.
Matchens lirare: Michael Omoh.

DILJEN OTLU

2013-02-08 21:43

Skriven av: Diljen