Såhär svarade BDP:s (Fred och Demokrati Partiet) ordförande Selahattin Demirtas på Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogans smutskastning angående efterspelet i spåret av massakern i Roboski i norra Kurdistan (östra Turkiet)

”Vilka varor är smuggelvaror? Visst är de som inte betalas skatt för? Skillnaden här är att istället för att betala till skatteverket betalar man till armeposteringen.

80-90 % av rösterna fån de där byarna har BDP fått. Det har inte gjorts och är inget beteende för att få röster eller för politiska vinningar.

Röster och politiska vinningar kan vi offra 50 tusen gånger om för dessa mödrar skull men vi kommer aldrig att vika oss för era hot.

Åt helsike med er politik och era förmåner och era röster… 50 tusen gånger om. Åt helsike med dem.

De (AKP) har inte kapaciteten att förstå mitt uttalande, han (Erdogan) säger att vi har delat detta land. Själv träder han fram och säger att ni har delat detta land!

Det är det här vi ska berätta om så med tvång, det är ni som har delat det här landet, ni!

Ni delade det här landet genom att skyla över denna massaker, det här landet är emotionellt delad.

Om F-16 plan hade bombat Marmaris och dödat barn på samma sätt skulle ni reagera på det här viset?

De som inte ens kan andas eller öppna munnen om inte det kommer direktiv från sammanslutningen i Pennsylvania förolämpar oss idag.

Ni kunde inte ens göra ett uttalande utan Pennsylvanias tillstånd.

Men BDP har endast Gud ovanför och sitt folk på jorden, någon annan kraft har den inte bakom sig.

Om vi har kommit så långt att vi kan stå i denna talarstol är det inte för din utan tack vare detta folks kamp och motstånd.

Den som inte vet bättre kan tro att BDP gav order om massakern och att BDP är ansvarig för det och att premiärministern vill ställa BDP till svars.

Jag har sagt det tidigare och säger det här en gång till: Den som dödar sitt eget folk är inte en legitim premiärminister. Jag erkänner inte dig som premiärminister.

Du ska massakrera nationens barn och komma till talarstolen med blodiga händer och ska ställa BDP till svars?

Du ska istället känna sorg, be om ursäkt och två dina blodiga händer innan du (Erdogan) kommer till talarstolen.”

Kurdaktuellt.se