Turkiska flaggor brändes igår eftermiddag av kurder från regionerna Khurmal och Hawrami i södra Kurdistan (norra Irak) som en reaktion på massmorden i Roboski i norra Kurdistan (östra Turkiet) där 36 civila massakrerades.

I staden Khurmal höll man en stor demonstration för de 36 dödade kurder, med ett starkt fördömande. Under demonstrationen idag, har flera turkiska flaggor bränts. De kräver att KRG (Kurdistans regionala regering) står bakom invånarna från Sirnex (Sirnak). Umder Muhamed, en av de deltagande, säger att man vill visa sitt stöd och sin sorg för kurder i norra Kurdistan genom denna demonstration.

Efter turkiskt flyganfall, då 36 oskyldiga medborgare mördades har den kurdiska regeringen och president administrationen beklagat händelsen, men inte fördömt. Det hade lett till kritik från oppositionen.

av Stran Mayi

Kurdaktuellt.se