Kurder går för första gången till handling mot USA som stödjer Turkiet i deras militära aktioner och folkmordspolitik gentemot kurderna. Kurder kommer nu att massdemonstrera utanför amerikanska ambassader i alla europeiska länder.

Förbundet för Kurdiska Föreningar i Europa (Kon-kurd) tillsammans med 70 förbund som består av 170 föreningar lanserar idag en kampanj som ska pågå ända framtill 31 januari. Samtidigt kritiserar kurdiska institutioner USA för att bli en del av en gemensam kampanj i att begå kurdiska massakrer. Med det som utgångspunkt ska det hållas massdemonstrationer utanför USA:s ambassader. Förutom massdemonstrationer och protester skall kollektiva och individuella dokument och brev också skickas till Barack Obama och den amerikanska kongressen.

Det har kommit till vår kännedom att olika åtgärder och aktiviteter planeras. Och man uppmanar nu kurdiska organisationer och institutioner i bl. a. kurdiska regionala styret (KRG), Iran, Irak, Syrien och i Turkiet samt media, intellektuella och konstnärer att stödja det kurdiska initiativet i att protestera och fördöma USA:s kurdiska politik.

Underrättelse från USA

Massakern i Roboski gav turkiska armén fria händer att; ”skjuta allt som rör sig” i regionen. Och underrättelsen som ledde till masslakten kom från amerikanska förarlösa plan, s.k. drönare. Även för några månader sedan och inom KRG:s gränser lemlästades sju kurder varav ett årigt barn av turkiska F-16 stridsflygplan.

Utöver den pågående och systematiska användningen av kemiska vapen och bombningar, har dussintals kurdisk gerilla och civila människor dödats, dussintals skadats. Bybor som drabbades hårt av bombningarna blev till slut tvungna att utvandra från sina egna hem i rädslan för ytterligare bombardemang

Inte minst sitter det folkvalda kurdiska parlamentariker, borgmästare, ordföranden för politiska partier och icke-statliga organisationer, chefer, ledamöter, advokater, människorättsaktivister, journalister, intellektuella och konstnärer, bland dem omkring 4000 civila kurder i fängelse för grundlösa åtalspunkter.

Dessutom är den kurdiska folkledaren Abdullah Öcalans tillfångatagande efter en konspiration 1999 var ett konstverk av den amerikanska administrationen som går i bräschen för internationella styrkor vilka drivs enbart av vinst intresse.

Kurdaktuellt.se