Kurdiska folkledaren Abdullah Öcalan som sitter fängslad på ön Imrali med omfattande restriktioner sedan 27 juli 2011 ska också ha tilldelats ytterligare bestraffning genom isolering i 20 dagar.

Konstantinopel: Enligt senaste uppgifterna har det kommit fram att folkledaren Abdullah Öcalan fick 20 dagars isoleringsstraff från och med 29 november. Asrın advokatbyrån uppger i ett skriftlig uttalande att turkiska staten berövar Öcalan, även de mest grundläggande rättigheterna i syfte för politiska utpressningar. Enligt advokatbyrån dömdes Öcalan både till isolering och till skärpta restriktioner.

Asrın advokatbyrån: ”Vår klient, Abdullah Öcalan, sitter isolerad sedan den 27 juli och våra regelbundna veckovisa besök förhindras med olika anledningar. Vår klient, Öcalan, har inte tillåtelse att kommunicera med omvärlden via brev eller telegram. Om brevet som vi skickade den 16 november för att reda på situationen han befinner sig i, kommit fram eller inte är lika ovisst. Vår klient, Öcalan, förnekas rätten till telefon och eftersom breven han skriver inte sänds iväg är hans kontakt med omvärlden helt bruten. Då vi inte tillåtits att träffa varken Öcalan eller de fem andra medintagna på fem månader är vi heller inte medvetna om deras förhållanden. Senast fick vi ett fax från vår andra klient, Cumali Karsu, där framgick det att dessa fem interna, som flyttades till Imrali från andra fängelser, bestraffades genom förbud att delta i olika aktiviteter p.g.a. påföljder de dömts tidigare och att Öcalan isolerats sedan 29 november.”

Kurdaktuellt.se