Måndag 22, 2018    Cloudy -5° Stockholm
GB TR SV FR GE AR
Kurdaktuellt.se

Mesopotamiska fotbollsligan går vidare

Matcherna i Mesopotamisk Klubb Förening ligans andra vecka har nu spelats klart. Efter andra veckan gick Batman Belediyespor upp i toppen tack vare flermåls fördel.

Amed: I matchen mellan Sur Belediyespor och Viranşehir Belediyespor som spelades i Ameds (Diyarbekir) Beyaz Tepeşirspors idrottsanläggningar var Mesopotamien Klubb Förening ordförande Hüseyin Kaya, Amed TUFAD ordförande A. Samet Karakaş och ordföranden för Amatör Sport Klubbar federationen Remzi Dayan också på läktaren och hejade på sina lag tillsammans med publiken.

Före matchstart höll man en tyst minut för de omkomna i massakern i Roboski. Matchen vanns av Sur Belediyespor med 2 mål mot 1.

Mesopotamien Klubb Förening ordförande Hüseyin Kaya sade: ” Det var en underhållande match med mycket kamp och i motsats till de senaste våldsamma och rasistiska bilder som utspelas på fotbollsplaner är vårt syfte att ge en bild av fred, broderskap och enighet.

Den här ligan startades med anledning av regionens fotbollslag som domineras av kurder uteslöts ur Super Ungdom Ligan p.g.a. strukturen hos fotbollsklubbarna som tillhör Turkiska Fotbolls Förbundet (TFF) inte ska ha gått hand i hand med regionens fotbollslag. Det är anledningen till att man nu startat Mesopotamisk Klubb Förening i Kurdistan.

Såhär ser matchresultaten ut:

Akdenizbelediyespor 5 – Malazgirt Belediyespor 1

Nusaybin Belediyespor 1 – Silopi Belediye Serhatspor 4

Bulanık Belediyespor 0 – Batman Belediyespor: 5

Sur Belediyespor 2 – Viranşehir Belediyespor 1

Kurdaktuellt.se

2012-01-02 18:39

Skriven av: @admin