FN:s speciella utsände för mänskliga rättigheter i Iran, Ahmad Shahid, kommer att lägga fram sin rapport om situationen i Iran i början av mars 2013.

Newsdesk: För ett par månader sedan försökte Ahmad Shahid komma in i Iran för att bedöma läget men han tilläts då inte det av de iranska myndigheterna. Han har istället beslutat att genomföra en resa över hela Europa och diskutera och få ta del information av iranier som bor i Europa för att få veta mer om situationen.

Hans huvudsakliga mål är att samla in information om verkligheten om mänskliga rättigheter i Iran. ”Jag har hört väldigt konstiga, sorgliga historier om avrättningar och tortyr och även bortsett från fångarna, vill familjerna till intagna, kvinnor och aktivister för mänskliga veta hur verkligheten ser ut”, sade han till Deutsche Welle News Agency i Tyskland.

Kurdaktuellt.se