Det kommer uppgifter om att säkerhetsstyrkor som tillhör Turkiet har återigen börjat bomba Xakurke, Zagros, Metina, Gare, och Zap som tillhör HPG:s (Kurdiska Samhällsunionen) försvarsområden.

Behdinan: Turkiet som för många operationer i området fortsatte fälla bomber över regionen under hela dagen igår. Enligt HPG-BIM (Kurdiska Samhällsunionens-Presskontaktcenter) blev kurdiska byar mål för attackerna.

HPG-BIM uppger vidare att den 7 december mellan kl 20.00–20.30 lokal tid bombarderades Xakurke, Zagros Mam Reso regionen samt Dıryê byn mellan 15.00–16.00, Metina Dola Quruma och Gunde Dêrgînê mellan 17.00–18.00, Gare Desta Kafka regionen, Xazir älvdalen och byn Çemşerîde mellan 21.00–22.30, Zap Dola Şîvê, Çiyaye Reş distrikten, byarna Şîvê, Êlê, Sernê, Karê, Baluka, Zêwe, Zap älvdalen och Baluka bron av stridsflyg som tillhör turkiska ockupantarmen.

Uppgifterna om operationerna i Cudi dementeras: HPG-BİM förtydligade händelserna kring turkiska armens attacker not Cudi berget i Sirnex provinsen. I vederlägganden gentemot turkiska pressens rapporter om det meddelades följande: ” Den 7 december kl 06.30 lokal tid sattes en operationen mot Cudi berget som tillhör Sirnex provinsen igång av turkiska ockupantarmen med stöd av 5000 soldater. Uppgifter som florerar i turkisk media om det är lögner. Detaljerad information om operationen kommer att delas med den allmänna opinionen.”

Kurdaktuellt.se