Nya strider har blossat upp mellan den kurdiska frihetsrörelsen PKK och turkiska säkerhetsstyrkor i Dicle regionen som tillhör Kurdistans huvudstad Amed (Diyarbekir) provinsen i norra Kurdistan (östra Turkiet)

Igår kväll uppstod strider mellan PKK frihetskämpar och turkiska armén i regionen Dicle i Amed (Diyarbakir). Kommunfullmäktige Mustafa Toprak, uttalade att tre PKK-gerillasoldater har tillfångatagits döda.

Mustafa Toprak, har även uppgett att striden uppstod nära byn Kursunlu igår kväll och att striderna fortsatte fram till morgontimmarna. Med flygstöd dödades sammanlagt tre PKK-gerillasoldater i striderna, påstod kommunfullmäktige. Det öppnades också eld mot åklagaren som var där med turkiska soldater och striderna pågår än. De tre döda PKK-gerillasoldaterna har förts till Meleti (Malatya).

Och Yüksekova i Colemerg (Hakkari) lät man bli öppna butikerna för folkledaren Abdullah Öcalan. Kurder i statsdelen Yüksekova i Colemerg för att protestera isoleringen av PKK-ledaren Abdullah Öcalan samt gripandena av hans advokater, öppnade inte sina affärer.

I statsdelen Yüksekova var ingen affär öppen förutom apotek och bagerier, även skolor och klassrum har bojkottats av kurdiska ungdomar.

Polisen i Yüksekova är utplacerade medan folket började samlas på vissa punkter i statsdelen.

Kurdaktuellt.se