Södra Kurdistans (KRG, Kurdish regional goverment) president och premiärminister visar sympati efter jordbävningen i Wan (Van) i norra Kurdistan (östra Turkiet).

Deras hyllningar återspeglar den stora sorg och oro som människor i norra Kurdistan upplever i jordbävningens spår. Kurdistan regionens president Massoud Barzani och premiärminister Barham Salih har uttryckt sina kondoleanser till folket i Wan efter den jordbävning som dödade 532 och skadade 2300 människor men siffrorna befaras bli mycket högre.

Deras hyllningar återspeglar den stora sorg och oro som människor i den kurdiska regionen känner för jordbävningen offer. TV-kanaler i Kurdistan har lagt upp en svart rand på skärmarna som ett tecken på omtanke för dem som har dött i katastrofen.

President Barzani, i ett brev till Turkiets president Abdullah Gül och premiärminister Recep Tayyip Erdogan sade: ”Det är med sorg som vi fick nyheten om jordbävningen i Wan som har dödat många civila och orsakat stor skada i området. Jag skulle vilja dela min sympati till det drabbade folket och förmedla KRG:s sympatier med offrens familjer. Ha Guds tålamod och välsigna offrens själar, och jag önskar ett snabbt tillfrisknande för de skadade. ”

Kurdaktuellt.se