100 döda och sårade turkiska soldater efter HPG:s (kurdisk folkarme) samtidiga operationer mot turkiska armen vid irakiska gränsen.

Behdinan: Turkiska armen tillfogades stora förluster efter operationer som av HPG kallas ”revolutionen”. De döda och sårade bestod av turkisk special kommando poliser och meniga, dessutom beslagstogs 21 automat vapen. Fem kurdiska frihetskämpar miste också livet i sammandrabbningarna.

HPG:s presskontakt- center uppger följande: ”Den 19 oktober 2011 kl 01:00 lokal tid genomfördes flera operationer mot turkiska posteringar i Colemerg (Hakkari) och många turkiska soldater dödades till följd av det. Militär posteringar och polishus i Çukurca och andra ställen som hölls under kontroll av turkisk militär utsattes för attacker.

21 automatvapen beslagstogs: HPG:s presskontakt- center uppger också att kontrollpunkterna i Çukurca och Bilican är total förstörda.

Fem frihetskämpar miste livet: HPG:s presskontakt- center medger att fem kurdiska frihetskämpar stupat i striderna och namnen på dessa inom kort skall offentliggöras, sades det.

Striderna fortsätter: I meddelandet uppgavs att striderna fortsätter än efter operationerna. Turkiska armen utför operationer i gerilla kontrollerade områden. Xakurke, Xinere, Zagros, Haftanin, Qandil ve Zap är fortfarande mål för flyg attacker. ”Den 18 oktober 2011 kl 20:00-21:00 lokal startades turkiska flygattacker mot dessa områden som är i HPG:s kontroll.”

Zagros: ”Den 18 oktober 2011 från kl 18:00 lokal tid utsattes Haftanin, Gire Neriya, Şehit Renas, Şehit Kemal och Şehit Berivan. Och anfallen fortsatte framtill 19 oktober kl 07:00 lokal tid. Granat och artilleri anfallen görs på måfå vilket drabbar i princip civila kurder som sedan måste fly sina hem.

Turkiets stridsplan än i skrivandets stund bombar kurdiska byar i både norra Kurdistan (östra Turkiet) och södra Kurdistan (norra Irak). Reaktionerna från Ankara är kända från tidigare att: ”Vi ska genomföra tusen operationer mot dem”, ”Vi ska rensa bergen denna gång”, ”Kurder är terrorister”, ”PKK vill inte ha fred” osv.

Å andra sidan meddelar kurdiska ledare och BDP politiker att: ”Denna blodutgjutelse måste få ett slut”, ”Börja förhandla med folkledaren Öcalan”, ”Ni måste lyssna på den kurdiska rösten.”

Detta visar klart och tydligt parternas förhållningssätt i den eviga frågan som plågar bägge folken. Men eftersom islamo-fascisten Erdogan redan besudlad sina händer med blod, verkar han ha fått smak för det!

Kurdaktuellt.se