En meters avstånds varning i turkiska gymnasieskolor

Antalya: Region fullmäktige i Muratpaşa distriktet tagit ett beslut om att det ska vara en meters avstånd mellan kvinnliga och manliga elever i skolan för att förebygga sexuell ofredande. Men lärarfacket anser att förordningen får lärarna och eleverna att framstå som brottslingar.

Turkiet som på senare tid närmat sig en fanatisk form av islamism som implementeras av Iran, börjar väcka frågetecken och misstankar om Erdogans mål med sitt politik. Om inte Europa och USA pressar Turkiet om mänskliga och demokratiska rättigheter för minoriterterna, främst kurder, kommer vi se ett Turkiet som styrs av Sharia lagar om någit decennium. Kurder kommer då att få den största smällen eftersom dessa sätter sig just mot ett sådant system.

Nyheten finns;

http://www2.dha.com.tr/lisede-1-metre-uyarisi-son-dakika-haberi_220171.html

Kurdaktuellt.se