Det är oklart var och när bilden tagits men en sak är säker, nämligen att det nu är officiellt att kurder och turkar är på långa vägar ett brödarfolk.

Två kurdiska gerilla-lik bundna vid rep och i bakgrunden står det en text på turkiska; ”moderlandet är enat och får inte separeras”..likt en offerhögtid..Detta är synen på att turkiska republiken inte på några villkor förändrats sedan massakern mot kurder under Sheyh Said upproret 1925.

”Demokrati och frihet kan inte upprätthållas i ett land där man så brutalt mördar människor” säger Turkiets statsminister Recep Tayyip Erdogan . Han påstår att hans hjärta brister när civila dödas på det här sättet. Oavsett när och var detta foto tagits avslöjar den en sak, att det i skuggan av orden ”moderlandet är enat och får inte separeras” utplånas unga kurdiska män under AKP-regeringen.

Jag vet inte om det är Erdogans hjärta som brister eller om det är Kurdistan som står i lågor? Unga kurder styckas i bitar under ledning av denna premiärminister. Det ska inte på några villkor förbises att denna yxa som hugger i kurdiska hjärtan en dag kommer att hugga tillbaka.

Om det menas att det här är priset för att böja sitt huvud och gå på knän kommer de få titta länge i det kurdiska folkets ögon. Den som kallar sig för kurd och lutar sig tillbaka mot AKP bör titta noggrannare på detta foto. De bör titta noggrannare på det blod som besudlar deras händer.

.

Förmodligen försöker de som skickat detta foto, taget framför Şemzinans (Semdinli) militära-distrikts gendarmariet, till kurdiska institutioner och organisationer för att skrämma kurder genom döden till tysthet. Det de inte begriper är att detta foto inte längre framkallar rädsla utan sorg och därigenom är skäl till uppror!

Kurdaktuellt.se