Det kurdiska folkets ledare Abdullah Öcalan har nu varit isolerade i två månader. Abdullah Öcalans advokat har inte på något sätt lyckats få kontakt med sin klient, varför hundratals kurder demonstrerade på Köpenhamns gator igår.

Den kurdiska folkledaren Abdullah Öcalan har sedan 15 februari 1999 suttit fängslat efter att ha tillfångatagits i Kenyas huvudstad Nairobi. Den dåvarande turkiska regeringen med Ecevit i spetsen höll sig gärna till vänster trots otaliga fascistiska drag gentemot kurder och dess ledare Öcalan. Eftersom Öcalan inte har fått träffa varken sina advokater eller någon annan, menar människorättsaktivister att det är en enorm kränkning enligt, både nationella och internationella lagar att Öcalan isoleras på detta vis.

Kurder protesterade därför i går i Köpenhamn mot den isolering som råder gentemot Öcalan. Detta är bortom all mänsklighet och de nuvarande krigsförbrytelserna mot kurder i Turkiet är en ännu större brottslig handling . Föreningen för de kurdiska föreningarna i Danmark Fey-Kurd arrangerade en parad för att visa sitt stöd med sina landsmän och sin ledare.

Med slagord som ”Frihet för Öcalan” och ”Turkiet, stoppa den rasism mot kurder” marscherade flera hundra kurder genom gatorna i Köpenhamn.

”Tillsammans kan vi visa våra reaktioner och ansvar vi har gentemot vårt kurdiska folk. Ensam är vi ingenting, men tillsammans är vi en helhet ”, säger Fey-Kurd till Nûdem.dk

Kurdaktuellt.se