Medlemmar i Föreningen för Solidaritet med fångar och familjemedlemmar (TUHAD-FED), kommer att marschera till Gemlik, där den kurdiska folkledaren Abdullah Öcalan hålls fången sedan 12 år, den nionde oktober 2011.

Medlemmar i Föreningen för Solidaritet med fångar och familjemedlemmar (TUHAD-FED), har bestämt för en demonstration som kommer att genomföras den nionde oktober 2011. Det infaller på årsdagen av den kurdiske folkledaren Abdullah Öcalans debarkering ut från Syrien 1999 på grund av påtryckningar från internationella krafter, det säger ordföranden i organisationen idag.

Marschen, som är döpt till ”Frihet för Öcalan”, förväntas bli en stor succé med över 100 000 meddemonstranter. Protestmarschen till Gemlik (Bursa), där den kurdiske ledaren hålls på militär ön Imrali kommer att höja tempen i hela Turkiet tilläggs det.

TUHAF-FED stöds av Demokratiska samhällspartiet Congress (ATC) och fred och demokrati Parti (BDP).

Detaljer om marschen kommer att meddelas vid en presskonferens i dag.

Kurdaktuellt.se