Turkiska stridsflygplan bombar fortfarande kurdiska områden. Borgmästaren i Kurdistans huvudstad Amed (Diyarbekir) Osman Baydemir insisterar på att Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan ska stoppa bombningarna omedelbart.

Turkiska stridsflygplan bombade områden runt Xinere och Xakurke i morse. Efter kl 9:50 lokal tid idag fredag, konstaterades en stark militär aktivitet i byarna. Igår bombades samma området i tre timmar.

Osman Baydemir är orolig för civila i regionen och uppmanar den turkiska premiärministern Tayyip Erdogan att upphöra med operationerna.

”Många civila har förlorat sina liv i detta orättfärdiga krig. Erdogan ska sluta bomba omedelbart och söka en dialog med kurdiska företrädare. ”sade Baydemir.

Turkiet har sedan juli 2011 allierat sig med den teokratiska regimen i Iran och genomförde en stor offensiv tillsammans med just Iran i de kurdiska områdena och detta har orsakat många civila dödsfall.

Kurdaktuellt.se