Över hundra tusen underskrifter har samlats i en kampanj för frisläppandet av livstidsdömde kurdiska folkledaren Abdullah Öcalan.

Namnskrift kampanjen introducerades av en grupp fredliga kvinnor som startade en marscheringstur till den turkiska huvudstaden Ankara med krav på frigivning av Abdullah Öcalan. Pervin Buldan från det pro-kurdiska partiet BDP (fred och demokrati partiet), tog Fredsmödrarna och presenterade de tillsammans med hundratusentals underskrifter från kampanjen. Samlingen lämnades då till det turkiska parlamentets vice ordförande Mehmet Saglam.

Tillsammans med underskrifterna kräver Fredsmödrarna ”Att Öcalan friges, att militära operationer upphör och att dialog och förhandlingar inleddes.”

”Europaparlamentet måste agera i enlighet med sitt ansvar och skapa fred i landet”, säger Pervin Buldan till ANF.

Kurdaktuellt.se