Egypten: Israels general konsulat har intagits av demonstranter som troligtvis är uppmuntrade av Turkiets hållning gentemot Israel under de senaste dagarna.

General konsulatet som ligger i Egyptens huvudstad Kairo, intogs av arga egyptier som samlats utanför Israeliska ambassaden. De brände sedan Israels flagga samt en mängd dokument som de kommit över under ockupationen. Det har också uppstått brand inne i byggnaden.

Militären använde tårgas och sköt i luften för att skingra du de tusentals demonstranterna som samlats utanför konsulatet. Enligt Egyptens hälso- minister har hela 240 människor skadats i oroligheterna. Sammanstötningarna mellan demonstranterna och militären fortgår än.

Enligt Reuters flydde Israeliska ambassadören i tillsammans med sin familj till flygplatsen i skydd av säkerhetsvakter.

Kurdaktuellt.se