Internationella aktivister kommer att klarlägga massakern på 41 kurdiska frihetskämpar, som ägde rum 1998 av turkiska säkerhetsstyrkor, däribland en tysk kvinna!

Mellan 22-23:e oktober 1998 avrättades 41 kurdiska gerillasoldater av den turkiska militären i norra Kurdistan (östra Turkiet), bland dem den tyska Andrea Wolf eller med kodnamnet ”Hevala Ronahî” som var medlem i PKK:s kvinnliga gren, YAJK (Yektîya Azadiya Jinen Kurdistan).

Andrea Wolf influerades i början av 80-talet, av den autonoma rörelsens kamp i Tyskland (BZ, anti-Nato och antikärnkraftsrörelsen). Senare kom hon i kontakt med kurdiska kvinnor och anslöt sig sedan till den kurdiska befrielserörelsens väpnade gren. Men mellan 22/23:e oktober 1998 tillfångatogs hon av turkiska soldater och sedan brutalt avrättades, tillsammans med tio andra kvinnor från den kurdiska kvinnliga gerillan YAJK. Sammanlagt 41 gerillasoldater avrättades.

Människorättsaktivister försöker lösa massakern: Den 14:e september 2011 åker 30 människorättsaktivister från Tyskland, El Salvador och Schweiz till Turkiet för att undersöka eller att försöka reda ut massakern som begicks den 23:e oktober 1998, då totalt 41 gerillasoldater från den kurdiska befrielserörelsen avrättades av den turkiska militären.

Kurdaktuellt.se