Kalkan: AKP:s politik är byggt enbart på eliminering av kurder och USA & Europa är fortsatt kvar bakom eliminerings politik.

Konfederationen av kurdiska gemenskaperna (KCK) verkställande råds medlem Duran Kalkan konstaterade att AKP-regeringens idé om för den nya perioden är baserad på en politik för avskaffandet av den kurdiska rörelsen. Han påpeka att regeringen avser att skapa en gemensam kurdisk formation, Kalkan gjorde väsentliga uttalanden om orsaken till dödläget i förhandlingarna mellan staten och PKK-ledaren Abdullah Öcalan på Imrali.

Han underströk att protokoll har lagts fram för premiärminister Erdogan själv för att denne kan fatta ett beslut, men Kalkan anmärkte att förhandlingsprocessen skulle börja i syfte att genomföra en fredlig och politisk lösning baserad på dessa protokoll. ”AKP-regeringen höll inte med de här protokollen, och detta ledde till försvinnandet av ledaren Öcalans grund för fred i utvecklingen av en fredlig och politisk lösning”, säger Kalkan.

ANF uppger att de talat med KCK:s verkställande råd medlem Duran Kalkan om den nya politiken som utvecklats av AKP mot den kurdiska frihetsrörelsen.

Kalkan uppgav att den turkiska staten regeringar alltid har haft policy att förstöra och eliminera PKK som alla regeringar hittills gjort och de har tagit sig upp på denna position genom kurdiska folkmord och elimineringen av PKK. Likaså har AKP-regeringen också kommit till makten 2002 och Abdullah Gül (presidenten) tog över premiärministerposten position från Bülent Ecevit på samma grund, sade Kalkan. AKP har agerat i enlighet med den politik som den ålagts, betonade KCK verkställande ledamot.

Kalkan påpekade att USA, EU är status quo anhängare i regionen, Iran i synnerhet, står bakom denna politik som verkar vara godkända delvis av KDP och PUK också.

En märkbar allians bildades med den kurdiska regionala regeringen KRG under mötena i Hewler förra året, konstaterade Kalkan att verksamheten på Media Försvars områden som syftar på att besegra gerillan och den politiska folkmord verksamheten å andra sidan har för avsikt att avskaffa den demokratiska kurdiska politiken, medan ledarskapet i Imrali redan anses ha inaktiveras i denna process. Planen för detta koncept, tillade Kalkan, är att hålla i strama tyglar om kurderna inom AKP och att organisera en politisk rörelse genom att samla kurder som Kemal Burkay och Sivan Perwer som gör politik och så att säga motsätta sig till PKK. Resterna av PKK kommer att integreras i AKP regimen och ingå i systemet, anmärkte Kalkan.

Kurdaktuellt.se