Regeringen i södra Kurdistan har fördömt attackerna och uppmanar turkarna att de militära aggressionerna ska stoppas.

De turkiska militära rapporter som vi har fått ta del av visar att 457räder genomförts. Igår kväll landade de dödliga bomberna i byarna Qendil. Bland annat en brand orsakade skador på flera gårdar och hus. En talesman för den kurdiska regeringen, Mahmoud Kawe, uttryckte sitt fördömande för dessa attacker på deras territorium. Han förklarade vidare i en av Aknews-producerade intervju att:

”Vi förespråkar en diplomatisk lösning i fallet. Den militära aggressionen är inte något medel för en lösning”

Enligt en rapport som förekommer i Rudaw, sade chefen för Sidekan, hundra kilometer nordost om Erbil, att bomberna träffat otaliga byar som är bara fem kilometer från stadens centrum. Den kurdiska gerillan rapporterar att de inte har förluster under inledningen av bombningarna. Men bomberna skadade två PKK- kyrkogårdar i Zap regionen, som en följd av de tidigaste flyganfall, som genomfördes den 17 augusti.

Frihetskämpar ”försvarar områden som sträcker sig hundratals kilometer mellan Turkiet, Iran och Irak, där de följande sju regionerna är sammankopplade, Qendil, Metin, Zap, Xaxurke, Xinere, Haftanin och Zagros. Alla dessa områden har drabbats av turkiska flygvapnet.

I samarbete med den turkiska armén bombade den iranska armén Sidekan och Qendil regionerna både fredag ​​och lördag. Båda länderna har också mobiliserat tiotusentals soldater vid gränsen till Irak.

Kurdaktuellt.se