Turkiska armen har i sina flyangrepp som fortsatte igår torsdag mot Qandil och Zap, bombarderat kurdiska byar och orsakat stora materiella förluster för civila.

En av invånarna i byn Kozine Kwexan Qadır blev hemlös efter de intensiva bombningarna. Qadır sade ” Är detta är detta lämplig under denna heliga Ramadan månaden? Jag blev nu jag hemlös tillsammans med min familj”.

Medan Iran med förevändningen om att de opererar mot PJAK och beskjuter kurdiska byar, inledde Turkiet från andra sidan med en annan förevändning om att anfalla PKK läger, bombarderar de kurdiska byar istället. Många har blivit hemlösa andra har blivit skadade och de som överlevt känner sig hotade av både Turkiet och Iran varför de tvingas ta sin tillflykt till andra regioner och blir därmed flyktingar i sitt eget land.

Administrativa chefen för distrikt verksamheten Wert Kwestan Ahmed reagerade med följande uttalande: ”Det är hus och byar och övrigt landskap som är inom våra administrativa gränser som har bombarderats, dessutom med tanke på händelsens tidpunkt då vårt folk fastar under Ramadan, så känns det extra tungt i vårt folk hjärtan och själ”.

Det finns många raserade hus och mångfler saknar el och vatten.

Kurdaktuellt.se