Turkiet har bombat kurdiska områden i norra Irak efter en samordnat operation med Iran.

Enligt uppgifter inkomna till ANF från källor i Qandil ska inga dödsfall ha rapporterats under det intensiva och hänsynslösa bombardemanget från turkiska stridsflygplan. Bombardemanget som började 21:15 lokal tid fortgick framtill 23:00. Enligt PKK källor var antalet stridsflygplan minst 15 möjligen ännu fler.

Enligt PKK, steg svart rök flera hundra meter upp i luften efter att bomberna har exploderat och tillade att röken var annorlunda jämfört med tidigare erfarenheter, varför det uppstod misstankar om kemiska vapen! Turkiet har använt sig av kemiska vapen tidigare och det är därför inte alls omöjligt att de kan ha gjort det igen.

Enligt andra uppgifter ska attacken ha varit samordnad med mullornas Iran. Turkiet fick utnyttja iransk luft territorium för att genomföra attackerna och Irans operationer fortsatte som tidigare fast denna gång i koordination med deras tidigare ärkefiende Turkiet.

Kurdaktuellt.se