Xakurke: Turkiska stridsflygplan anföll även Xakurke när de flög över Qandil f o m eftermiddag idag, uppger ANF.

Enligt de senaste uppgifterna har turkiska stridsflygplan genomfört fyra nya räder över Qandil. Tre stycken F-16 plan har setts flyga lågt över högländerna kl 13:00 lokal tid. Kurdiska gerillan försvarade sig med luftvärnen vilket fick planen att vända. Det har både setts och hörts stridsflygplan och explosioner i Xakurke, Lelikan och martyr Beritan regionen.

Turkiska stridsflygplan hade satt igång sina anfall mot Xinere, Xakuke, Zap, Metina, Dihok samt Hewler igår onsdag kl 21:00 lokal tid. De fortsatte fälla bomber över södra Kurdistan (norra Irak) under hela natten och framåt 09:00 lokal tid bombades Xinere och Xakuke på nytt.

Men bomberna träffade istället civila mål och infrastrukturen i byarna kring Qandil fick betydliga skador. Hur omfattande skadorna är gick inte att bilda sig en uppfattning om än. Däremot enligt PKK:s egna uppgifter förekom det inga dödsfall ännu. Anmärkningsvärt är att både KRG (Kurdish Regional Government) och den irakiska regeringen är fortsatt tysta inför angreppen.

Kurdaktuellt.se