”Den 5 augusti 2011 röstade kongressen (alla ombud) igenom motionerna enhälligt. Alla ombud från hela Sverige stod bakom oss, så det är hela SSUs förtjänst att detta gick att genomföra. Detta innebär att Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund står bakom ett fritt Kurdistan som stat med eget självstyre. Detta kommer att finnas med i SSUs internationella program och SSU har skyldighet att bedriva frågan aktivt i internationella sammanhang, men framförallt gentemot Socialdemokratiska Partiet. Vi kommer alla kämpa hårt för att partiet aktivt ska arbeta för att Sverige som stat ska erkänna Kurdistan, precis som man nu i september kommer att genomföra en röstning i Sveriges riksdag om erkännandet av ett fritt Palestina. Vi unga kurder i SSU menar att Socialdemokraterna har riktat stor fokus på Palestina och Västsahara och att det nu är kurdernas tur” uppger Lawen Redar, ledamot distriktsstyrelsen SSU Stockholm.

Lawen Redar

Kurdaktuellt.se