Befälhavare Leyla Sorxwin sammanfattade den nuvarande fasen av den iranska verksamheten mot östra Kurdistan.

Befälhavaren för HRK (kurdisk gerilla) Leyla Sorxwin sammanfattade händelserna av den iranska militära operationen enligt följande: ”De fick lite mark under de första och andra dagarna av operationen men de gör inga framsteg nu, eftersom kontroll och makt togs av östra Kurdistans försvarsmakt (HRK).

Om gerillans motstånd, sade Sorxin följande alternativ, ”De kunde inte motverka kraften i östra Kurdistan försvarsmakten som nu genomför tiotals aktioner mot armén. De står nu på samma punkt och kan inte ta ett steg framåt. Iranska armen genomförde ca 20 attacker men alla försök slogs tillbaka. Förutom ett stort antal döda chefer och i det iranska revolutionära gardet, utförde gerillan också några riktade åtgärder som vi inte avslöjar för tillfället. Det ansågs mycket tydligt att den islamiska republiken Iran besegrades mot gerilla motståndet under 15 dagar (från 16 till 31 juli). Även om alla sina planer, mål och syften har misslyckats, försvarade gerillan värdena för det kurdiska folket fram till slutet med sin egen makt, motstånd och mod. För att skydda Qandil sätt att skydda vilja kurdiska folket. Den islamiska republiken som syftar till att trampa på den vilja och enighet kurdiska folket genom att gå framåt i Qandil, men alla dessa försök besegrades av gerilla motståndet. ”

Omfattningen av förluster p.g.a. operationerna i den iranska armen avslöjas inte nu!

Det är uppenbart att den iranska regimen ger fel information om förlusten av gerillan, uppgav Sorxwin och tillade att endast åtta gerillor förlorade livet under operationerna.

Att ge information om förluster av den iranska armén, sade Sorxwin, ”De har en förlust på 255 soldater, och kanske ännu mer. Enligt de uppgifter vi fick var alla sjukhus (i östra Kurdistan) stängt för allmänheten på grund av brist på rum som orsakssammanhang har vidtagits för att dessa sjukhus.

Målet med operationerna att lämna alla Kurdistan utan vilja!

Till det kurdiska folket, sade Sorxwin följande, ”Folket i östra Kurdistan i synnerhet, jag uppmanar hela kurdiska folket att inte tiga mot dessa attacker medan den islamiska republiken försöker demoralisera alla delar av Kurdistan genom sina bestialiska experiment mot Qandil. ”

Kurdaktuellt.se